Tsc '04 op karakter naar derbywinst

 

Tsc'04 heeft wederom goede zaken gedaan j.l zondag in de derby tegen Belfeldia.

Met een zwaar gehavende selectie, een ziekenboeg die uitpuilt en een aantal schorsingen kon speler/trainer Faassen met moeite een team op de been brengen. Tel daarbij op het uitvallen in de warm up , van Rick Jacobs, en de gevolgen leken niet te overzien. 

Leken... want Ricks vervanger Mert Oglak groeide min of meer uit tot man of the match.

 

Belfeldia, wat aan het begin van het seizoen nog de nodige kampipensaspiraties had, kwam goed uit de startblokken. Tsc had een kwartier lang totaal geen grip op de lopende en beweeglijke Belfeldenaren. Tot 3x toe een omzetting in de tactiek zorgde ervoor dat Tsc onder de druk uit kwam. Belfeldia had toen al een buitenspeldoelpunt afgekeurd gezien en een enorme pech toen een bal via de onderkant van de lat en het hoofd van Faassen niet in de goal belandde. De eerste echte kans van Tsc was prijs. Hakim Aknaf pikte een afgeslagen schot van Moreno op en schoot knap tegendraads onder keeper Samir ait Ali door. Na dit doelpunt had Tsc de wedstrijd onder controle. Belfeldia zag elke aanval in schoonheid sterven voordat deze in de zestienmeter kwam. Tsc bleef levensgevaarlijk en kwam er via Jordi geregeld gevaarlijk uit. Desalniettemin bleef de 0-1 stand staan tot het rustsignaal.

 

Na rust had Tsc verwacht dat Belfeldia een en ander om zou zetten. Echter gebeurde dat niet en zo konden de rood witten Belfeldia makkelijk bedwingen. Hakim Aknaf leek de 0-2 te maken toen Toby hem een niet te missen bal kreeg. Echter door een polletje in het veld raakte hij de bal verkeerd zodat deze mogelijkheid mistte. Mert Oglak die een echt goede wedstrijd speelde werd vlak na de drinkpauze door Moreno weggestuurd aan de rechterkant. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en schoot in de lange hoek. Keeoer ait Ali kreeg de bal nog tegen zijn lichaam waarna Nick Peeters, die Jordi had vervangen, er als de kippen bij om aan de 2e paal binnen te tikken. Vanaf de aftrap leed Belfeldia balverlies en aan de linkerkant kwam een voorzet van Moreno aan bij de 2e paal waar Hakim nu wel het vizier scherp had staan en de wedstrijd, tot grote ergernis van het Belfeldse publiek, in het slot gooide. De enige grote kans voor Belfeldia was te noteren in de laatste minuut. Doelman Faassen stak daar echter een voetje voor.

Tsc wint deze wedstrijd op karakter. Geblesseerden die doorgingen tot het gaatje, een vechlust van jewelste en het allerbeste teamwerk zorgen er dus voor dat Tsc voorlopig op de 3e plaats blijft staan. 

Aanstaande zondag alweer de volgende derby/clash op het programma. Vvv03 komt dan in Tegelen op bezoek. Een geduchte tegenstander waar het altijd moeilijk tegen is.

Sportpark: Correspondentieadres:      
         
Bakenbosweg 6 Postbus 3180      
5932 AH Tegelen 5930 AD Tegelen      
Tel: 077-3730540   © TSC'04 2021